Bijlard

Bijlard Hydrauliek is sinds 2013 officieel certified distributor Parker hydraulics. Daarnaast zijn wij een officiële ‘Parker Store’. Dit betekent dat wij gebruik kan maken van extra mogelijkheden die binnen Parker beschikbaar zijn op het vlak van onder meer productontwikkeling, advies en service. Daarnaast is Bijlard al 50 jaar onafhankelijk leverancier van een groot aantal diverse componenten en hiermee in staat advies op maat te geven.

Geschiedenis Bijlard

Bijlard is in 1964 gestart in de boterfabriek te Ottersum als TIO (Technische Industrie Ottersum).

In 1973 verhuisde het bedrijf naar de potjesfabriek in Ottersum en werd de officiële naam “Technische Industrie en Handelsonderneming Bijlard”.

Sinds 1975 zijn wij gevestigd op de Ovenberg in Milsbeek waar in 2004 een nieuwe moderne fabriek gebouwd werd.

Het bedrijf was in eerste instantie een kleine machinefabriek en er werden drukgroepen en frictieplaten van tractoren gereviseerd. Tevens werden er cilinder gefabriceerd en gerepareerd.
Later kwam daar een groothandel in automaterialen, gereedschappen en aanverwante artikelen bij. Begin jaren 80 kwam er steeds meer hydrauliek bij. Het begon met het maken van kleine aggregaatjes en systeempjes, eind jaren 80 was dit uitgegroeid tot aggregaten van zo’n 100 kW. geïnstalleerd vermogen.

Vanaf 2004, tijdens de verhuizing naar de nieuwe fabriek, werd afscheid genomen van de groothandelsfunctie voor wat betreft automaterialen en gereedschappen. Vanaf deze tijd was het alleen nog hydrauliek/pneumatiek en machinefabriek, handelend onder de naam “Bijlard Hydrauliek”.
Toen Parker ons in 2004 daarvoor benaderde, werden wij één van de eerste Parkerstores in Nederland.

Sinds 2013 zijn wij officiëel “Certified Distributor Parker Hydraulics”.

Back to Top
Shopping Cart
Close

Geen producten in de winkelwagen.